Tumbas Kändis

”På källarplanet finns ännu fler extrarum, träningsredskap och sånt”

Ritta Jacobsson, Han Kallar Sig Esmeralda 2017, s. 88

I boken ”Han kallar sig Esmeralda” finns det flera personer som har rika personligheter och en historia. Selena är en av många och hon är en elev på Tumba Gymnasium. Selena är 16 år, fyller 17 och bor i Uttran i ett fint hus ute i naturen. Selenas föräldrar har båda bra jobb, en advokat och en ekonom och man kan då gissa på att Selena är ganska rik eller ekonomiskt bekväm. Hennes mamma är väldigt sträng och vill att hon ska gör a bra i skolan för att få en framtid och pappan vill också att hon ska göra bra i skolan men han är lite mindre sträng och samtidigt vill han att Selena ska följa hans fotspår och bli en ekonom men hon pluggar juridik för att sedan bli jurist.

Selena är väldigt populär, hon är den populäraste tjejen i skolan och många tjejer är taskiga för att hon är populär bland killar. Selena var ihop med Elliot men sedan gjort slut. Selena har två bästa vänner; Smilla och Tindra. De är hennes närmaste vänner och hänger med henne hela tiden. Trots att Selena är bra vänner med de kan hon inte lita på de för att de är väldigt falska. Smilla och Tindra gillar bara Selena för att hon är populär och därför kan Selena inte berätta peronliga problem för hennes ”vänner” för att de skulle kunna dumpa henne direkt, bara så där. Selena har inga andra vänner coh därför är det svårt att bara dumpa de och mycket enklare och ha de kvar.

I skolan är Selena väldigt engagerad och hon vill lära sig och vill bli hur smart so helst. Hon läser också mycket och det visas när det står”Röda rummet och Doktor Glas. dem hade Selena också läst.”. Selena är en karaktär som man kan följa och är väldigt intressant men har samtidigt väldigt mycket otur, hon förlorar sin pojkvän, hon blir filmad när hon strippar och hon blir utnytjad när hon är full. Jag skulle inte bli förvånad om vad som helst skulle kunna hända i boken längre.

Ha det bra/Yones

 

En kommentar till “Tumbas Kändis”

 1. Hejsan Yones!
  Du har en spännande rubrik, en intressant inledning, ditt inlägg är indelat i stycke, det finns ett kort avslut och en hälsningsfras. Bra!

  Du får med lite fakta om Selena, hennes relationer och dina tankar om henne. Bra.

  Det saknas ett citat från boken? Jag hade gärna läst lite mer om dina tankar om Selena. Du skriver t.ex. att hon har otur. På vilket sätt då? Varför är hon intressant?

  Du tappar en del bokstäver, ord. Läs gärna texten högt eller lyssna till den en extra gång för att upptäcka en del fel.

  Ha det gott!
  Mvh
  Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *