Brinnande böcker och feberhet flicka

Tänk dig en värd där brandkåren har till uppgift att istället för att släcka bränder faktiskt anlägga dem, hos människor som gömmer böcker… Jag har läst en klassiker: Ray Bradburys Fahrenheit 451 (210 sidor). Boken är SF-bok om ett otäckt framtida samhälle som kanske inte känns allt för avlägset… Jag gillade boken och funderar på att se någon av filmatiseringarna som gjorts. Lite extra otäckt att läsa en sådan hör bok när det samtidigt brunnit på så många ställen i Sverige.

En annan bok jag läst är Elisabeth Östnäs: Feberflickan (128sidor), en liten skräckroman som utspelar sig i Lund kring förra sekelskiftet. Jag hade svårt för första halvan av boken men sen tycker jag att den tog sig och jag gillar slutet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *