En text om Selena

Hej! Jag hade tänkt att skriva en text om Selena. Detta är mina egna åsikter och vad jag har fått för uppfattning om henne och hennes kompisar.

Jag tycker att hon verkar lite bortskämd. Hon är 16 år men ska fylla 17 år. Hon är duktig i skolan och sköter sig. Hennes familj är ordentliga och har bra jobb. Hennes mamma är en jurist och hennes pappa är ekonom. Det känns som att hon inte har en så bra relation med sin familj. Hennes föräldrar åker tidigt till jobbet och hon åker senare till skolan. Hon pratar inte med dem så mycket och träffar inte dem så ofta.

Selenas familj har det väldigt bra ekonomiskt. De bor i en stor villa vid sjön. Det är ett fint område med en massa stora villor. Som jag skrev innan tror jag att hon är lite bortskämd, därför tror jag att de har det bra ekonomiskt och att de inte behöver tänka särskilt mycket på pengar.

Hon har vänner, hon är inte ensam. Men de vänner hon har känns inte som några vänner hon gillar jättemycket. Hennes vänner känns ganska ytliga. Vännerna pratar ganska mycket skit om andra t ex Andrea. De verkar inte heller bry sig så mycket om skolan. Vännerna som vi har fått höra i boken är Smilla och Tindra. Jag tycker att Tindra verkar schysstare än Smilla. Det känns som att Tindra försökte byta samtalsämne när Smilla bara snackade skit om Andrea.

Ha det bra, hejdå!
/ Elev 7F

En kommentar till “En text om Selena”

  1. Hejsan!
    Du har med en titel, en hälsningsfras, en inledning som är fetmarkerad, har delat in din text i stycken, har ett kort avslut och ett namn. Du får med information om hur du upplever Selena, fakta om hennes familj och om hur du upplever hennes vänner. I ditt inlägg motiverar du dina tankar ibland genom att hänvisa till texten. Bra jobbat!

    Jag hade velat läsa lite om hennes ex. Elliot då det är något som påverkar henne mycket. Jag hade gärna läst minst ett citat också, kan du få in det? Kanske när du skriver om hennes vänner t.ex. eller något som visar på att hon är duktig i skolan?

    Hej hopp!
    Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *