Lite om Magne!

Hej! Jag ska berätta lite om Magne:

Magne är 17 år, han har rufsigt mörkt brunt hår som är lite lockigt. Magne är en person som verkar ganska ensam, han har kompisar men det är bara såna kompisar som man inte berättar så mycket för och som man bara är med i skolan.

Magne har en hund som heter Zenta som är gammal och sjuk, dem tog henne till veterinären och efter någon dag var dem tvungna att avliva henne. Magne är ganska ledsen över att Zenta avlivades och inte finns kvar hos honom längre.

Magne har även en lillebror som heter Wille som Magne tycker är störig. Han har även en mamma som har svårt att försörja dem och jobbar på ICA. Hans mamma är ensamstående för att hans pappa hade gått bort. Dem bor i en 3:a och har inte så mycket plats, Wille och Magne har satt upp en gipsvägg i mitten av rummet så dom fick varsitt rum.

Magne verkar vara väldigt snäll och vill gärna spara pengar så att han kan flytta så att hans mamma inte behöver försörja honom också utan bara Wille och sig själv.

Mvh
Elin

 

En kommentar till “Lite om Magne!”

 1. Hejsan!
  Du har med en titel, en kort inledning, du har delat in din text i stycken och har en hälsningsfras, ett namn i slutet. Du får med fakta om Magne, hans familj, hunden och lite om hur du tycker att han är som person. Bra!

  Jag saknar ett citat i texten, kan du få in det?

  Undvik ordet: så i texter. Träna också lite på de/dem. En liten minnesregel kan vara att när det passar att byta ut de mot jag ska det vara de, de mot mig ska det vara dem. Alltså: Dem tog henne till veterinären. Jag tog henne till veterinären eller Mig tog henne till veterinären? Jag passar bättre och därför ska det vara de.

  Hejsan hoppsan!
  Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *