Magne – Legend Nr 1

Hej!

Magne bor i Tumba utanför Stockholm, han är 16 snart 17. Han går på Tumba Gymnasium. Han bor i en lägenhet med sin mamma som är änka och sin bror Wille. Hans hund Zenta som var en dalmatier var tvungen att bli avlivad, för hög ålder.

Jag tycker Magne är bara allmänt nice. Han är väldigt fokuserad på sitt skolarbete. Jag tycker verkligen synd om dom för det ser ut som att dom har det lite svårt med ekonomin. Magne jobbar på McDonalds för att hjälpa till med ekonomin men också samlar till att flytta ut. Det är väldigt trångt i lägenheten. ”Från början var väggen en provisorisk lösning. De skulle flytta till något större. Men sedan pappa dog hade de blivit kvar i samma trea.”(Jacobsson, Han kallar sig Esmeralda, 2017, s.12)

Magne har olika kompisar t.e.x Josef eller Ludvig. Han känns som en snäll människa som har gått igenom ganska tuffa perioder. Att Zenta dör kommer nog inte hjälpa… Magne är en sådan person som man behöver som vän. Han är smart, lite snygg enligt han själv och intressant.(”Och lite snygg var han ändå. Lagom gymmad och med rufsigt, mörkbrunt hår som lockade sig i nacken.” Jacobsson, Han kallar sig Esmeralda, 2017, s.43).

I  min hjärna är han en klassisk LEGEND. Alltså en väldigt nice människa. Jag är väldigt konstig på sånt sätt. Egentligen är det inte, jag bara klassificerar människor som jag lär känna i tre kategorier: 1. ABSOLUTE LEGEND (när man är en nice människa, måste ha ett fint skägg 🙂 ). 2.Legend (som är  bara allmänt nice) 3. Nice (när man är en ganska bra vän) och 4. Normal (när man är tråkigt normal). Jag ska klassa folk i boken på sånt sätt.

Det var allt för mig!

Signed Victory. S

En kommentar till “Magne – Legend Nr 1”

 1. Hejsan!
  Underbart att du känner det som att du lär känna Magne! Du har med en titel, en hälsning i början, du har delat in din text i stycken, det finns ett avslut och en signatur. Bra!

  Du får med info om Magne, hur är han är som person, hans familjesituation, hans relation med vänner och får med dina egna tankar om honom. Du hänvisar till boken och har med citat. Bra jobbat.

  Jag hade velat veta mer om varför Magne är en sådan person som man vill ha som vän och kanske något om hans hund som betyder mycket för honom.

  Ett citat har blivit lite tokigt, titta på : Han är smart, lite snygg enligt han själv (”Och lite snygg var han ändå. Lagom gymmad och med rufsigt, mörkbrunt hår som lockade sig i nacken.” Jacobsson, Han kallar sig Esmeralda, 2017, s.43) och intressant. Här har du fått in ett citat i en mening med både parentes och citationstecken. Vi kan titta på det tillsammans.

  Ha det gott!
  Mvh
  Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *