Sammanfattning av nästan hela: ”Tisdag”

– Du måste släppa loss mig, pep hon.
(Ritta Jacobsson, Han kallar sig Esmeralda, 2017 s.82) 

Nu har vi läst sidorna 60 till 89. Det handlade om Fanny, Selena och Magne.

Fanny är fortfarande fast hos sin kidnappare och behöver gå på toaletten. Hon kände sig generad över att hon måste kissa framför kidnapparen. Hon planerade att rymma men det hände inte.

Vi tror lite olika om Fanny och Andrea. Vissa tror att Fanny och Andrea är i samma rum och vissa tror att Fanny och Andrea är i olika rum men i samma hus. Några tror att det är samma kidnappare som använder olika namn och några tror att det är olika kidnappare.

Några tycker att det är dumt att Fanny valde att träffa någon hon inte känner och några tycker att det är dumt att Fanny fortfarande tror Ella är en riktig ”person”. Hon har fortfarande inte förstått att kidnapparen är ”Ella”. Några tycker att det inte är konstigt att hon tror Ella finns eftersom hon varit med om något hemskt och är stressad.

Selena och Magne skolkar tillsammans efter att dem har träffats vid en paviljong. Magne är vid paviljongen för att han är ledsen över Zenta, han gick i skogen för att det var där de brukade ta promenader. Selena är där för att hon var rädd att folk i skolan skulle känna till videon med henne. Magne berättar att Zenta har blivit avlivad till Selena medan han gråter. Selena försöker trösta honom genom att berätta vad som hände på festen hos Elliot. De har inte berättat detta för några andra och det visar att de har stort förtroende för varandra trots att de knappt känner varandra.

Efter att de pratat i skogen går de hem till Selena. Selenas hus var fint, vitt luftigt. Det är en lyxig villa med flera våningar.

Vi tycker det är nice att de har klickat. Vi tycker det är härligt med lite kärlek. Några tror att Selena kommer bli kidnappad och att Magne kommer komma dit och rädda henne för att han kommer bli orolig när hon är borta.

Det var våra tankar om boken.
Hej då!
Bästa 7F

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *