Selena

Jag tänkte skriva om Selena.

 

Selena är en tjej som är sexton, snart sjutton år och bor ihop med sin mamma och pappa. Hon läser juridik och hon är som skolans drottning. Hennes två kompisar Smilla och Tindra är som hennes små prinsessor.

 

Selena verkar vara en smart tjej och hon tycker om skolan. Jag tycker att Selena verkar vara snäll till skillnad från Smilla som snackar skit om alla andra. Smilla tycker till exempel att det är rätt åt en tjej som heter Andrea som förmodligen blivit kidnappad och våldtagen. Hon säger  bland annat såhär:                 

”Asså, lägger man ut såna där kort på sig själv på nätet får man skylla sig själv, det går ju faktiskt att vara privat så inte hela världen ser ens foton” (Ritta Jacobsson, Han kallar sig Esmeralda, 2017,s.33-34)

Selenas föräldrar är inte riktigt insatta i hur det är för Selena i skolan. De frågar henne inte riktigt om det. Selena verkar ha det väldigt bra i skolan, hon är populär och rik. Men när en video läggs ut på internet med Selena när hon strippar som hennes före detta pojkvän och hans nya tjej lagt ut, dumpar alla hennes vänner henne och den enda som finns där för henne är då internetkompisen Esmeralda…

Ha det bra!
EW

En kommentar till “Selena”

 1. Hejsan!
  Du har med en titel, en kort inledning, har delat in din text i stycken och har en hälsningsfras och namn i slutet. I ditt inlägg får du med några av Selenas egenskaper, lite om hennes familj och vänner. Du hänvisar till boken när du skriver om hennes vänner och väver även in ett citat. Bra jobbat!

  Du går händelserna lite i förväg mot slutet av inlägget, hon har inte blivit dumpad av sina vänner än?
  Att hon inte vill berätta för sina föräldrar om vad som hänt eller för sina vänner, vad tyder det på?

  Jag hade velat se lite fler hänvisningar till boken, du skriver t.ex. att Selena är smart och duktig i skolan. Här hade du kunnat hänvisa till boken precis som du gör när du skriver om vännerna.

  Hejsan hoppsan!
  Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *